In het noordoosten van Afrika ligt deze populaire vakantiebestemming. Ondanks dat het schiereiland Sinaï geografisch gezien onderdeel is van Azië, hoort dit bij Egypte. Buurlanden van Egypte zijn in het noordoosten Israël, in het zuiden Soedan en in het westen Libië. Van de ruim 85 miljoen inwoners van Egypte wonen de meesten in de buurt van de rivier de Nijl. Dit komt, omdat de Nijl een heel vruchtbare omgeving heeft. Deze rivier wordt ook wel de ‘levensader van Egypte’ genoemd. egypte informatie land reisDe grote steden zoals hoofdstad Caïro en Alexandrië vind je rond de Nijl en ook het toerisme concentreert zich in deze omgeving. Verderop in Egypte vind je vooral veel woestijnen.

Klimaat in Egypte

egypte woestijnIn Egypte vind je een woestijnklimaat met heel warme zomers en zachte winters. Met dit woestijnklimaat valt er ook heel weinig neerslag. Wil je naar Egypte op vakantie, dan kun je het beste in de wintermaanden gaan, want dan ligt de temperatuur ‘maar’ tussen 20 en 30°C. Als je in de zomermaanden naar Egypte wil reizen, dan moet je wel heel goed tegen de hitte kunnen, want dan ligt de temperatuur tussen de 30°C  en maar liefst 40°C.

Khamsin

In de maand april waait er een zeer hete wind over Egypte. Deze wind komt uit de woestijn en heet de ‘Khamsin’. Hij waait in de maand april over Egypte. Door deze wind heeft Egypte over het algemeen wel vaak last van overdadig woestijnzand.

Taal

In Egypte wordt over het algemeen in een Egyptisch dialect gesproken, maar de officiële taal van dit populaire vakantieland is het Arabisch. Gelukkig spreken veel Egyptenaren ook wel Frans of Engels, zodat je je tijdens je vakantie in ieder geval kunt redden.

Cultuur

Egypte landeninformatieEgypte heeft een erg rijke en veelzijdige cultuur, waar je als vakantieganger zeker tegenaan zult lopen. Het grootste deel van de bevolking van Egypte is Moslim en de invloed van de Islam kun je in het dagelijks leven heel goed terugzien. Regelmatig hoor je op straat oproepen voor een gebed en er is een groot verschil tussen ‘Hallal’ en ‘Haram’. Hallal is in overeenstemming met de Koran en Haram is dat juist niet. Verder zijn hier veel oude gebouwen waar je tijdens een reis in Egypte interessante informatie kunt vinden over de cultuur van het oude Egypte.

Vakantie in Egypte

egypte vakantieEgypte is een zeer populaire vakantiebestemming, wat het land te danken heeft aan het warme klimaat, zijn vele bezienswaardigheden en natuurlijk zijn er watersportmogelijkheden. vooral het duiken is erg populair, vanwege een prachtige onderwaternatuur.

De Nijl

Egypte, De NijlDeze populaire rivier is een belangrijk aspect van jouw vakantie in Egypte. Naast de al eerder genoemde watersportmogelijkheden, kun je hier ook rondvaarten maken en een populaire vakantie-activiteit aan wal is kameel rijden.