Als je aan exotische vakanties denkt, denk je al snel aan de zon, zee en strand in het Caribisch Gebied. In dit gebied, in de Caribische zee vind je onder andere de exotische eilandengroep de Grote Antillen. Deze eilandengroep horen bij de Antillen, waaronder ook de Kleine Antillen vallen.

Ligging

De Grote Antillen bestaan uit de eilanden Cuba, Hispaniola, Jamaica en Puerto Rico. Deze tropische eilanden liggen op de scheiding van de Caribische Zee met de Atlantische Oceaan en een deel van Cuba ligt op de grens met de Straat van Florida en de Golf van Mexico. Van deze eilanden is Cuba de grootste, gevolgd door Hispaniola.

Hispaniola

Het grote eiland Hispaniola is onderverdeeld in 2 staten, namelijk Haïti dat op het westelijke gedeelte van Hispaniola ligt en dan is er in het oosten en het midden nog de Dominicaanse Republiek, dat het grootste deel van het eiland in beslag neemt. Deze staten worden graag bezocht door vele vakantiegangers, wat dit eiland een populair vakantieland maakt.

Klimaat

Op de grote Antillen heerst voornamelijk een tropisch klimaat. Dit betekent dat het er het hele jaar door warm is, maar ook vochtig. Veel eilanden op de Grote Antillen hebben wel eens te maken met orkanen. Maar door het toch voornamelijk warme en mooie weer, zijn de eilanden van deze eilandengroep erg populaire vakantiebestemmingen

Taal

Als je deze eilandengroep als vakantiebestemming hebt gekozen, kun je met het Engels al een heel eind komen. Maar de op de eilanden spreekt men ieder een eigen officiële taal. Zo wordt er op Cuba, Puerto Rico en De Dominicaanse Republiek Spaans als hoofdtaal gesproken. De officiële talen op Haïti zijn Frans en Kreyòl en op Jamaica en Puerto Rico is Engels de belangrijkste taal. Puerto Rico heeft naast het Engels ook nog Spaans als voertaal.

Cultuur

Als je van een culturele vakantie houdt, is een reis naar de Grote Antillen aan te raden. De Cultuur op deze Caribische eilanden is namelijk erg veelzijdig. Vroeger vond je hier vooral Indianen die de nodige sporen hebben achtergelaten en de eilanden werden overheerst door de Europeanen, wat je nu nog steeds in de Caribische cultuur terug ziet. De slavernij is hier begonnen en later ontstond de opstand en het verlangen naar onafhankelijkheid. Ook hiervan kun je verschillende aspecten terugvinden.

Vakantie op de Grote Antillen

Op de Grote Antillen is genoeg te beleven voor een fantastische vakantie. Je kunt daar genieten van de mooie en tropische, hagelwitte zandstranden en van de bijzondere onderwaterwereld tijdens het snorkelen en/of duiken, of bezoek één van de prachtige pleinen in de verschillende plaatsen op de eilanden. Ook ‘s Avonds is het genieten van de mooie zonsondergangen. Datzelfde geldt voor de zonsopkomst in de ochtend. Je moet dan wel vroeg opstaan in je vakantie, maar het is zeker de moeite waard.