kenia nairobiAls je tijdens je vakantie vooral wil genieten van een bijzondere natuur, dan is Kenia jouw vakantiebestemming. De hoofdstad van dit land is Nairobi en het ligt in het Oosten van Afrika. Als buurlanden vind je Ethiopië en Soedan in het noorden, Somalië in het oosten en de westerse buurlanden zijn Uganda en Tanzania. Een bezoekje aan het populaire Lake Nakuru met de vele flamingo’s is tijdens een vakantie in dit land zeker de moeite waard. Daarnaast kun je nog wat uitgewerkte vulkanen aantreffen en natuurlijk het prachtige wildpark Masai Mara. En wat ook in dit exotische vakantieland niet ontbreekt zijn die prachtige zandstranden, waar je heerlijk kan genieten van een ontspannen vakantie.

Flora en fauna

kenia flora faunaZoals al eerder aangegeven kun je als natuurliefhebber je hart ophalen in Kenia. Je vindt hier zeer veel nationale parken die de moeite waard zijn en er zijn prachtige natuurreservaten. Ondanks dat dit een ideale vakantiebestemming is voor de natuurliefhebber, worden er hier wel een paar diersoorten bedreigd, door o.a. stroperij en het kappen van bomen.

Planten

Kenia planten natuurIn dit prachtige vakantieland kun je langs de kust vooral genieten van de exotische kokospalmen, mangrovebossen en tropische wouden. Maar je vindt hier ook die heerlijke tropische vruchten zoals mango’s, citroenen en sinaasappels.

Als je wat meer het land in reist, richting het oosten en noorden van Kenia, kom je vooral een savannelandschap tegen. Hier vind je voornamelijk doornstruiken, schermacacia’s en de baobabbomen, ook wel apenbroodbomen genoemd.

Dan zijn er nog de hoogvlakten waar je olijfbomen en gyrocarpus planten kunt vinden. Op de vulkaanhellingen liggen ook nog schitterende bossen.

Dieren

kenia neushoorn dierenOok wat dieren betreft kijk je hier je ogen uit als vakantieganger. Op de steppen en graslanden van deze exotische vakantiebestemming vind je de Grévy’s zebra’s, maar ook gewone zebra’s. Dan zijn er de giraffen op savannes en in open bosgebieden. In de struiken vind je hier een kleine soort van de antilopen, de dikdiks. In de droge gebieden van Kenia zie je tussen het struikgewas de giraffegazellen en in de savannes zijn er nog de impala’s (antilopen), de elandantilopen en de gnoes. Deze dieren leven vooral in kuddes. Verder vind je hier nog krokodillen, nijlpaarden, leeuwen en roofvogels zoals honingzuigers, flamingo’s, ooievaars, gieren, pelikanen, ibissen, neushoornvogels en aalscholvers.

Het klimaat in Kenia

Kenia klimaat landbouwOnder invloed van de ligging aan de Indische Oceaan, dichtbij de evenaar heeft Kenia een tropisch klimaat. De temperatuur aan de kust is hier een stuk hoger dan in het binnenland en de luchtvochtigheid is in dit vakantiegebied ook aardig hoog. Aan de kust is er dag en nacht een constante hoge temperatuur en een hoge luchtvochtigheid. In het binnenland is de lucht een stuk droger en de nachten zijn hier aanmerkelijk kouder.

Neerslag

Dit vakantieland heeft helaas wel wat regenperiodes. Vooral tussen maart en mei en november en december kan het hier hard en veel regenen.

Taal

In Kenia worden wel 61 talen gesproken. Elk deel van deze prachtige vakantiebestemming heeft zijn eigen taalcategorie: de Bantoetalen, worden vooral in het midden en zuidoosten van Kenia gesproken. Dan zijn er in het westen de Nilotische talen en in het noordoosten spreekt men de Koesjitische talen in het noordoosten. Maar gelukkig voor de toeristen is één van de officiële talen het Engels en een andere taal die hier heel belangrijk is, is het Swahili.