Zuid-Afrika is een zeer populair vakantieland, omdat het beschikt over een adembenemend landschap van diepe ravijnen, schitterende rotsen en de meest spectaculaire uitzichten.

Ook heeft Zuid-Afrika een aantal wijngebieden waar zeer goede Afrikaanse wijnen vandaan komen. Wat hier natuurlijk ook mateloos populair is, is het spotten van de prachtige wilde dieren die hier te vinden zijn. De officiële naam van dit bijzondere vakantieland dat helemaal in het uiterst zuidelijke puntje van Afrika ligt, is ‘Republiek Zuid-Afrika’.

exotische bestemming

Ten noorden van Zuid-Afrika liggen de buurlanden Namibië, Botswana en Zimbabwe en in het noordoosten liggen Mozambique en Swaziland. Dit enorme vakantie-oord heeft maar liefst 3 hoofdsteden, te weten: Pretoria, Kaapstad en Bloemfontein. Dan ligt er in Zuid-Afrika zelf nog een zelfstandig en onafhankelijk land, ‘Lesotho’. Het landschap hier is heel bijzonder en echt prachtig. Een uitstapje naar dit land tijdens je vakantie in Zuid-Afrika is dan ook zeker aan te raden.

Flora en fauna

Zuid Afrika planten dieren natuur


Vooral voor de natuurliefhebbers is Zuid-Afrika een zeer geschikte en heel gevarieerde vakantiebestemming, vanwege haar enorm ruime hoeveelheid aan planten- en diersoorten.

Planten

Er zijn maar liefst ruim 20.000 verschillende soorten planten te vinden in Zuid-Afrika, met grasland als meest voorkomende soort. Je komt hier tijdens je vakantie verschillende soorten gras, struiken en doornenbomen tegen.

Dieren

wildleven zuid afrikaNaast verschillende bomen en planten is Zuid-Afrika ook rijk aan verschillende diersoorten. Heel bekend is hier ‘De Grote Vijf’. Dit zijn de vijf grootste dieren die in Afrika leven en waarop lastig te jagen is. Dit zijn meteen ook de populairste diersoorten voor de toeristen. Maar er zijn natuurlijk meer dieren te bewonderen tijdens je reis in Zuid-Afrika.

Kaapstad

vakantie zuid-afrika kaapstadAls je naar Zuid-Afrika op vakantie gaat, is het wel heel belangrijk om deze prachtige hoofdstad te gaan bezoeken. Deze belangrijke stad is ook de hoofdstad van de provincie West-Kaap en op Johannesburg na de grootste stad van Zuid-Afrika.

Populaire toeristische attracties in Kaapstad zijn de ‘Tafelberg’, de berg de ‘Lion’s Head’ en een informatief ritje met de ‘hop on hop of bus’.

Krugerpark

zuid-afrika kruger park

In het noord-oosten van Zuid-Afrika ligt dit grootste en bekendste wildpark van deze spectaculaire vakantiebestemming, het ‘Krugerpark’. Naast dit Krugerpark zijn er ook nog andere bekende wild- en natuurparken, zoals het Agulhaspark, het Augrabiespark, het Karoopark, Rietvlei Nature Reserve, en Natuurreservaat Mpofu.