Je vakantie begint eigenlijk met de voorpret: Bedenken naar welk vakantieland je dit keer wilt gaan. Natuurlijk zijn er verschillende manieren om je droomvakantie door te brengen. Zo kun je op de exotische Nederlandse Antillen strandvakanties boeken, of duikvakanties en zeilvakanties houden, maar ook hele mooie rondreizen maken. Als je je keus voor je vakantiebestemming hebt gemaakt, komt dus de volgende stap. Bepalen wat voor soort vakantie je graag zou willen.

Rondreizen naar Aruba, Bonaire en Curaçao

Het voordeel van rondreizen is dat de reisorganisatie waar je die reis boekt meestal precies de mooiste plekjes weet om te bezoeken. Zo kun je een onvergetelijke vakantiereis tegemoet gaan. Je kunt per eiland een rondreis boeken maar als je meer eilanden wil zien, kun je ook een combinatierondreis boeken. Zo zijn er bijvoorbeeld combinatiereizen voor de ABC eilanden: Aruba, Bonaire en Curaçao. De vliegreis, de excursies en overnachtingen zijn bij de prijs inbegrepen.

Rustdagen

Zo’n rondreis bestaat vaak uit het maken van diverse georganiseerde excursies, afgewisseld met een rustig vakantiedagje voor je zelf, waarin geen excursies gepland zijn. Je kunt dan genieten van een heerlijke relaxte stranddag of in je hotel of appartement lekker met een cocktailtje bij het zwembad gaan liggen.

Voor de vakantiegangers die toch iets actiefs willen doen is er een mogelijkheid om een extra uitstapje te boeken, zoals bijvoorbeeld het eiland te verkennen door een tocht over het eiland te boeken met een gids die je alles vertelt over al het moois dat het eiland te bieden heeft. Verder kun je ook nog een dagje gaan snorkelen of zeilen.

Vrij te boeken excursies

Op je ‘vrije dag’ kun je een tocht boeken langs de kust van Bonaire naar het Gotomeer, waar je flamingo’s tegen kunt komen.

Op Curaçao kun je een stadswandeling door de hoofdstad Willemstad maken, waar de wijk Otrobanda interessant is. Je vindt daar bijvoorbeeld het slavernijmuseum, wat de moeite van een bezoekje zeker waard is. Verder kun je een zeiltocht op een catamaran boeken. Je kunt dan naar het mini-eilandje Klein Curaçao zeilen. Hier is er dan nog een mogelijkheid om te gaan snorkelen.

Op Aruba kun je de hoofdstad Oranjestad bezoeken voor bijvoorbeeld een dagje shoppen. Hier zijn de huizen met de fel gekleurde gevels kenmerkend en ze geven de stad een heel vrolijke aanblik. Verder is er een mogelijkheid om Aruba te verkennen met een jeepsafari over het eiland en je kunt tijdens een zeiltocht van de zonsondergang genieten.

De rondreis langs de ABC eilanden

Maar natuurlijk bestaat zo’n rondreis niet alleen uit luieren of wat rondwandelen, al hoort dat natuurlijk ook bij jouw vakantie. Er gaan excursies en uitstapjes gemaakt worden op de eilanden van de Nederlandse Antillen.

Bonaire

Je kunt je droomvakantie beginnen op het eiland Bonaire. Hier kun je tijdens de rondreis kayakken op Lac Bay. Lac Bay is een meer met zeer helder water dat vooral geschikt is voor te kayakken. Bovendien heeft Lac Bay ook nog een schitterend mangrovebos waar je heerlijke wandelingen kan maken onder begeleiding van een gids.

Curaçao

Dan reis je door naar het mooie vakantie-eiland Curaçao, waar je een prachtige ontdekkingstocht kan maken over het hele eiland. Erg interessant is de drijvende markt, waar alle handelswaar aangeleverd wordt in bootjes. Een bezienswaardigheid die ook de moeite van een bezoekje waard is, is ‘Fort Amsterdam’.

Fort Amsterdam

Dit is één van de grootste forten van de 8 forten die het eiland rijk is. Momenteel zit hier de regering van Curaçao en je kunt hier de gouverneurswoning en een kerk bekijken, die zich in het fort bevinden. Dit fort is op de lijst van Werelderfgoed Unesco terug te vinden, dus zeker de moeite waard.

Likeurfabriek

Tijdens deze vakantiereis kan een bezoekje aan de ‘Curaçao Likeurfabriek’ niet ontbreken. Het is heel interessant om te zien hoe ze die likeurtjes maken en wat deze excursie helemaal leuk maakt is dat je ook gelegenheid hebt om wat likeurtjes te proeven.

Boca Tabla

Ook worden er tijdens deze rondreis mooie tochten gemaakt naar het westen. Een hoogtepunt van deze vakantie is misschien wel het bezoek aan het nationaal park ‘Shete Boka Park’, waar je o.a. de bekende grot “Boca Tabla” kunt vinden. Vooral de route naar deze grot toe is sensationeel mooi. Deze grot is vanaf één kant bereikbaar. Aan de andere kant van die grot zie je een spectaculair schouwspel van de opgestuwde zee, die tegen de rotsen slaat.

Zuidkust

Na dit natuurgeweld kun je via de zuidkust weer terugreizen naar Willemstad. Langs de kust vind je veel verschillende inhammen. De wat kleinere inhammen worden door schildpadden als broedplaats gebruikt, dus met een beetje geluk kun je wat schildpadden spotten. Ook vind je langs deze kust de zoutpannen van Jan Kok. Hier kun je flamingo’s tegenkomen. Dus ook langs de zuidkust van Curaçao is genoeg te zien.

Aruba

Dan kun je je rondreis weer afsluiten met een paar dagen Aruba. Hier kun je heerlijk mountainbiken en genieten van de mooie natuur van Aruba. Je fietst hier o.a. naar de ‘California vuurtoren’. Vanaf deze toren vind je waarschijnlijk wel het mooiste uitzicht van je vakantie. Daarna kun je via het prachtige en zeer luxe vakantie- en golfresort Tierra Del Sol naar de Noordkust fietsen.

Rondreis verlengen

Als je na zo’n prachtige rondreis zoveel genoten hebt, dat je nog lang niet klaar bent om afscheid te nemen van jouw vakantie op de mooie Antillen, dan is er natuurlijk altijd nog een mogelijkheid om je droomvakantie met 1 of 2 dagen te verlengen.

Meer informatie? Kijk op de website van Fox Reizen.