Het grootste eiland van de Grote Antillen is Cuba. Als je tijdens je vakantie zo veel mogelijk wilt zien van dit eiland is een rondreis aan te raden. De reisleiders van deze negendaagse rondreis door Cuba weten de mooiste plekjes te vinden om samen met jou te gaan bezoeken. Je kunt tijdens deze rondreis genieten van de schitterende natuur en interessante cultuur. Daarnaast zijn de mensen in dit land erg vriendelijk en hulpvaardig.

Havana

Een belangrijke plaats die je tijdens je rondreis kunt aandoen is de hoofdstad van Cuba, Havana. Deze stad ligt prachtig aan een baai in het noorden van Cuba, wat meteen je vakantiegevoel al oproept.Havana, de hoofdstad vanp Cuba

Je kunt een stadswandeling maken door het oude en het nieuwe gedeelte van Havana. Het oude gedeelte, ook wel ‘Old Havana’ genoemd, is te vinden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens de wandeling kun je het ‘Parque Central’ bezoeken, waar je o.a. het Capitool en het Gran Theater kunt vinden. Dan loop je door naar het stadsmuseum, het Havana Club Rummuseum en de begraafplaats Colón.

Oude binnenstad van Havana, Cuba

Ook het oude hart van de stad is de moeite van een bezoekje waard. Deze kun je vinden bij de ingang van de haven. Natuurlijk moet je ook het oudste en belangrijkste plein van Havana gezien hebben, het Plaza de Armas. Daarnaast zijn ook de Plaza de la Cathedral en het Plaza San Franciso de Asís erg interessant.

Van Havana naar Cienfuegos

Een erg mooie tocht die je in deze vakantie gemaakt moet hebben is die van Havana naar Cienfuegos. Tijdens deze tocht kun je zien hoe veelzijdig het vakantie-eiland Cuba is. Het eerste stukje gaat richting het oosten van het eiland, naar een prachtig moerasachtig natuurpark Montemar National Park met een schitterende natuur en waar je een echte krokodillenfarm kunt bezoeken. Daarna vervolg je je route naar het zuiden, richting het recreatiegebied Punta Perdiz, vlakbij de varkensbaai. hier kun je even heerlijk bijkomen en van de zon en het strand genieten. De actieve vakantiegangers kunnen hier natuurlijk heerlijk zwemmen of snorkelen in de Caribische zee.

Cienfuegos

Cienfuegos is een koloniale Franse havenstad. Deze stad wordt ook vaak ‘de parel van het zuiden’ genoemd en is dan ook de moeite waard om tijdens je rondreis op Cuba aan te doen. Je kunt hier een bezoekje brengen aan het oude centrum van Cienfuegos. Dit centrum is voor een deel gerestaureerd en heeft veel mooie, statige gebouwen. Verder geven de vrolijk gekleurde gevels van de huizen het centrum een gezellige aanblik. Ook zijn het Parque Central en het Palacio del Valle de moeite van een bezoekje waard. Het Palacio del Valle is een excentriek paleis in Cienfuegos. Momenteel zit hier een restaurant in, maar als je er wil eten, moet je wel een goed gevulde portemonnee meenemen, want het is er niet goedkoop.

Viñales vallei

Viñales Valley CubaHet schitterende vakantiegebied van de Viñales vallei  is voorzien van prachtige natuur, maar het is ook rijk aan cultuur. Je vindt er rotsen met prehistorische rotstekeningen en je kunt een indrukwekkende boottocht maken door de Indian Cave. Vanaf het uitzichtpunt in Los Jazmines, kun je even genieten van het spectaculaire uitzicht over de vallei.

Pinar del Río

De stad Pinar del Río is erg populair vanwege zijn tabak. Een excursie aan de authentieke rum- en sigarenfabriek mag natuurlijk niet ontbreken tijdens deze rondreis op Cuba. Wat ook heel interessant is voor een uitstapje in Pinar del Rio, is de likeurfabriek Guayabita del Pinar. Hier wordt de gelijknamige regionale sterke drank gemaakt. Deze drank is er in 2 varianten: De rumvariant en de wat zoetere likeurvariant.

El Cubano

In dit prachtige natuurpark kun je genieten van verschillende exotische planten, een prachtige waterval en de verschillende dieren die hier rondlopen. Je kunt hier genieten van je lunch en dit park is een ideale plek voor een heerlijk relaxte vakantiedag

Trinidad

Cuba Trinidad gebouwen

De belangrijkste cultuurstad van Cuba mag je natuurlijk niet vergeten tijdens deze indrukwekkende reis. De stad ligt in het midden van Cuba en het koloniale centrum is autovrij. Hier kun je even rondwandelen op het gezellige Plaza Mayor. Daarna kun je gezellig de plaatselijke en populaire Canchánhara cocktail drinken in de Canchánchara bar en tegelijk genieten van vrolijke Cubaanse muziek en dans.

Topes de Collantes

Cuba natuurJe rondreis op Cuba wordt pas echt onvergetelijk na een bezoekje aan dit kleine berggebied vlakbij Trinidad. Dit is een schitterend natuurgebied waar je veel mooie planten en dieren kunt bewonderen. De weg ernaartoe is wel heel steil, maar het zou zonde zijn om dit gebied niet bezocht te hebben. met een Russische legertruck kun je een tocht maken door de bergen. Onderweg kom je langs de Guanayara rivier en de zeer mooie baai Charco Azul, waar je heerlijk kunt zwemmen. Ook kom je de El Rocio waterval tegen en de brug de Venado Pond.

Vanaf de waterval naar de Venado Pond kun je door de rivier een spectaculaire voettocht maken. Deze tocht wordt ook wel de ‘Rambo Tour’ genoemd. Als je dit wil gaan doen, is het wel verstandig om stevige waterschoenen te dragen en zwemkleding.

Sancti Spiritus

Cuba Sancti SpiritusIn het midden van Cuba vind je het pittoreske stadje Sancti Spiritus in de gelijknamige provincie. Tijdens een rondrit door de stad kun je de Yayabo brug bezoeken, die over de Yayabo rivier loopt. Deze brug is maar liefst 200 jaar oud en verbindt het oude centrum van de stad met de nieuwe stad.

Santa Clara

Centraal in het noorden van Cuba ligt de provincie Villa Clara met als hoofdstad Santa Clara. Deze stad ligt aan de voet van het Sierra del Escambray-gebergte en werd als eerste ingenomen door de revolutionairen van Fidel Castro. Interessante bezienswaardigheden hier zijn het monument van de revolutionair Che Guevara en de overblijfselen van de ‘Tren Blindado’. De laatste is een geblindeerde en gepanserde trein die door Guevara werd ontspoord. Dan is er ook nog het Parque Central waar je heerlijk op je gemakje kunt rondslenteren. In het midden van het plein kun je de Glorieta vinden. Dit is een prieel dat opgericht is in 1911 en nu nog steeds gebruikt wordt om openbare concerten te geven.

Meer informatie over deze 9-daagse rondreis naar Cuba vind je op de website van Arke.