Niet alleen de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) zijn zeer geliefde vakantiebestemmingen, maar ook de prachtige eilanden Sint Maarten, Sint Eustasius en Saba (SSS-eilanden) kunnen voor een droomvakantie zorgen. Een rondreis naar deze exotische eilanden in het Caribisch gebied moet je eigenlijk ook een keer gemaakt hebben. De meeste rondreizen over deze eilanden geven je de vrijheid je vakantiedagen zelf in te delen.

Strandvakantie

Je kunt bijvoorbeeld genieten van een heerlijke welverdiende strandvakantie op de schitterende stranden van deze eilanden. Maar als je iets actievers wil, kun je ook gaan snorkelen, duiken of zeilen en tussendoor zijn er vaak verschillende excursies die je kunt boeken. Je kunt tijdens deze gevarieerde rondreis dus alle kanten op.

St. Maarten

Je start je rondreis op St. Maarten. Hier kun je genieten van het schitterende natuur met maar liefst 32 baaien en de mooiste stranden. Eigenlijk kun je dit vakantie-eiland in twee delen opsplitsen. Als eerste het Franse gedeelte met de hoofdstad Marigot en het Nederlandse deel met de hoofdstad Philipsburg.

Om je vakantie op St. Maarten tot jouw eigen droomvakantie te maken, kun je een auto huren om optimaal van dit eiland te genieten en je kunt kiezen uit een uitgebreid aanbod aan excursies. Deze kun je bij de reservering van je vakantiereis al boeken.

Marigot

Je kunt een bezoekje brengen aan dit kleine, maar levendige stadje. Er is een klein archeologisch museum met permanente tentoonstellingen over de geschiedenis van dit Franse gedeelte van het populaire vakantie-eiland.

Verder zijn zijn de twee havens Port St-Louis en Marina Port La Royale erg populair. Hier kun je genieten van de gezellige restaurantjes en terrasjes aan het water. Vanaf één van deze terrasjes bij Port St-Louis  heb je een prachtig uitzicht op het eiland Anguilla. Op dit eiland vind je de wat chiquere restaurants.

Ook als je wil shoppen zit je in Marigot goed. Rondom de havens van dit stadje vind je heel leuke winkeltjes en 2 ochtenden in de week kun je in dit vakantieplaatsje genieten van de gezellige markt op de boulevard.

Philipsburg

In het Nederlandse deel, aan aan Great Bay vind je de mooie stad Philipsburg. Hier komen regelmatig grote cruiseschepen aan voor de vakantiegangers die een bezoekje willen brengen aan St. Maarten. Als je van shoppen houdt, heb je in Philipsburg je favoriete vakantieplek gevonden. Hier kun je namelijk uitgebreid belastingvrij shoppen in de lange winkelstraat Frontstreet. Tussen het winkelen door kun je even heerlijk bijkomen op één van de gezellige terrasjes. Als je daar dan toch bent, maak dan je vakantie compleet door een heerlijke Guaveberry cocktail te bestellen. Als je wil weten welke soorten likeur er allemaal zijn, is een bezoekje aan het Guavaberry Museum aan te raden.

St. Eustatius

Na een paar dagen op St. Maarten is het tijd om door te reizen naar het volgende vakantie-eiland, St. Eustatius met hoofdstad Oranjestad. Dit is een echt historisch eiland. Heel bekend is het verhaal dat stamt uit de 18e eeuw over ‘The Golden Rock’. Dit is een indrukwekkend fort dat de Nederlanders en Engelsen bouwden, zodat St. Eustatius een belangrijke doorvoerhaven werd voor de handel. Een bezoekje aan dit Fort tijdens je rondreis over de Bovenwindse eilanden is zeker de moeite waard.

Saba

Als laatste eiland van je rondreis is Saba aan de beurt. Dit vakantie-eiland is vooral geschikt voor vakantiegangers die gek zijn op de natuur. Het eiland ziet eruit alsof het rechtop uit de zee is gerezen. Het is 900 meter hoog en heeft (vreemd genoeg, voor een eiland)  geen baaien en hooguit maar één strandje. Maar de natuur op Saba is wel heel indrukwekkend. Hier groeien de mooiste orchideeën, varens en palmen. Dit geeft dit vakantie-eiland een overrompelend aanblik. Je kunt hier een rondrit maken met o.a. een huurauto door de bergen met hun prachtige valleien. Ook maak je hier heerlijke wandelingen met gids door de mooie en erg afwisselende natuur. Verder is de onderwaternatuur van Saba heel spectaculair. Er zijn speciale plekken die met de boot bereikbaar zijn en waar je naar hartenlust kunt snorkelen of duiken. Het is zeker de moeite waard om dit eens te gaan proberen en te genieten van het moois dat Saba ook onder water te bieden heeft. .

Terug naar St. Maarten

Tot slot kun je je rondreis helemaal rond maken, door weer terug te reizen naar St. Maarten en daar de laatste paar dagen van je vakantie door te brengen. Je kunt nog net even die rondrit boeken, die je de vorige keer gemist hebt, of een dagje duiken en/of snorkelen herhalen. Er is genoeg te beleven op St. Maarten, dus vervelen zul je je zeker niet, deze laatste vakantiedagen. Daarna is deze afwisselende vakantiereis toch echt afgelopen.

Meer informatie? Kijk dan even op de website van Maduro Travel.